Eco Paper

Ανακυκλωμένα χαρτιά

Το ανακυκλωμένο χαρτί είναι χαρτί που έχει ανασυσταθεί ξανά σε χαρτί. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι 100% ανακυκλωμένο, κατασκευασμένο από απορρίμματα χαρτιού που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τον επιδιωκόμενο σκοπό από τον καταναλωτή και έτσι με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπεται εκ νέου σε χαρτί προς εκτύπωση

Το χαρτί αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο σε παγκόσμια κλίμακα, αφού χρησιμοποιείται ευρύτατα. Συγκεκριμένα τη σημερινή εποχή κάθε χρόνο καταναλώνονται πάνω από 800.000 τόνοι χαρτιού, ενώ πριν 30 χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν ο μισός. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το χαρτί που χρησιμοποιούν τέσσερις άνθρωποι μέςα σε ένα χρόνο ζυγίζει όσο ένα μεγάλο αυτοκίνητο!

Επειδή ο κύριος όγκος του χαρτιού προέρχεται από επεξεργασία ξυλείας, το χαρτί επιβάλλεται να υφίσταται ακόμα και ολοκληρωτική ανακύκλωση προκειμένου να μην απειλούνται με αφανισμό δέντρα και δασικές εκτάσεις. Επιπλέον τα εναλλακτικά υλικά παραγωγής χαρτιού εγείρουν ιδιαίτερα υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις.

Η ανακύκλωση χαρτιού συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης και της κατανάλωσης ενέργειας, αν και στα δημοτικά απόβλητα παρατηρείται πως είναι χαμηλής ποιότητας. Οι χάρτινες συσκευασίες προτιμούνται στις βιομηχανίες ανακύκλωσης, ενώ τα τελευταία χρόνια λόγω της προόδου της τεχνολογίας απομελάνωσης, είναι πλέον δυνατή η ανακύκλωση περιοδικών, εφημερίδων, χαρτιού εκτύπωσης κ.α.

Η χρήση πιστοποιημένου χαρτιού FSC Forest Stewardship Council δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν χαρτί από ελεγχόμενη δασική καλιέργεια δένδρων και ελεγχόμενη υλοτομεία φιλική προς το περιβάλλον, με κοινωνικό, υπεύθυνο και οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Η FSC ιδρύθηκε το 1993 λόγω των ανησυχιών σχετικά με την αποψίλωση των δασών.

Γιατί να εκτυπώσω σε FSC® χαρτί;

  • Προστασία Περιβάλλοντος: Τα δασικά προϊόντα που προέρχονται από πιστοποιημένα FSC® δάση πρέπει να αναπτύσσονται και η διαχείριση και συγκομιδή τους γίνονται με τρόπο που είναι καλός για τον βιότοπο και τη μελλοντική ανάπτυξη του δάσους.
  • Συμβάλετε στην εξασφάλιση μελλοντικών πόρων: Τα δάση θα είναι εδώ για τις επόμενες γενιές να τα απολαμβάνουν και να χρησιμοποιούν.
  • Προωθήστε το οικολογικό πλεονέκτημα της εταιρεία σας: Βοηθάει εσάς και την επιχείρησή σας να προσεγγίσει καταναλωτές που εκτιμούν τις εταιρείες που δεσμεύονται σε πράσινες πρακτικές, ενισχύοντας την επιθυμία τους να συμμετάσχουν και αυτοί έμπρακτα στη στήριξη της βιωσιμότητας της βιοποικιλότητας μέσω των αγορών τους.
  • Αναδεικνύει τη δική σας δέσμευση για την παγκόσμια αειφορία των δασών: Το λογότυπο FSC® είναι ευρέως σεβαστό και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως το πρότυπο για την υπεύθυνη διαχείριση των δασών. Αυτό αντανακλάται και στο εμπορικό σήμα σας.

Το Wood-free paper είναι χαρτί που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από χημικό πολτό και όχι από μηχανικό πολτό. Ο χημικός πολτός κατασκευάζεται συνήθως από ξυλοπολτό, αλλά δεν θεωρείται ξύλο καθώς το μεγαλύτερο μέρος αφαιρείται και διαχωρίζεται από τις ίνες κυτταρίνης κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, σε αντίθεση με τον μηχανικό πολτό που διατηρεί τα περισσότερα από τα συστατικά του ξύλου και περιγράφεται ως ξύλο. Το Wood-free paper δεν είναι τόσο επιρρεπή στο κιτρίνισμα όσο το χαρτί που περιέχει μηχανικό πολτό.

Our Clients

Δώστε αξία στην επόμενη διαφημιστική σας καμπάνια.

Ζητήστε Προσφορά